Mullistaako matkapakettilainsäädäntö matkailubisneksen? Paneelikeskustelu uuden lainsäädännön vaikutuksista alan yrityksiin ja kuluttajansuojaan.
Suomen matkatoimistoalan liitto 
Torstai 18.1.2017 kello15.00-16.15

Heinäkuussa 2018 voimaan tuleva matkapakettilainsäädäntö on herättänyt paljon huolestunutta keskustelua jo ennakkoon. Mikä uudessa lainsäädännössä on vaikeinta hahmottaa? Miten voi tietää, myykö paketteja, yhdistettyjä matkajärjestelyitä vai yksittäisiä palveluita? Paraneeko kuluttajansuoja oikeasti? Vaikuttaako kiristyvä lainsäädäntö suomalaisten ja eurooppalaisten yritysten kilpailukykyyn? Miten matkapakettilainsäädäntöön on yrityksissä varauduttu ja miten sen kanssa voi elää? 

Seminaarissa kuulet, miten matkailualan eri toimijat arvioivat uuden lainsäädännön vaikuttavan matkakauppaan, kuluttajansuojaan ja yritysten toimintaedellytyksiin.
 

Ilmoittautuminen

Seminaari on maksuton ja siihen voi ilmoittautua TÄSTÄ.


Seminaarin panelistit ovat


Leena Lassila, kumppanuuspäällikkö, Helsinki Marketing. Hän vastaa Helsinki Marketingin yritys- ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä kansainvälisestä #helsingintekijät-markkinointiverkostosta, jossa on mukana yli 130 yritystä ja muuta toimijaa.

 


Kaj Takolander tunnetaan ystävien ja kollegoiden piirissä lempinimellään “Tico”. Hän on jo toista kertaa Viking Linen palveluksessa, vuodesta 2014 lähtien markkinointijohtajana. Aiemmasta työhistoriasta löytyy Viking Linen lisäksi muun muassa Finnlines (Grimaldi Group), Copterline, Red Bull ja Sinebrychoff. Ticolla on mittava kokemus kuluttajamarkkinoinnista, erityisesti liittyen matkailuun ja matkalla ostamiseen.    

 

Ari Huuskonen.jpg

Ari Huuskonen, Olympia Kaukomatkatoimisto, kehitysjohtaja. Ari on työskennellyt liki 30 vuotta vapaa-ajan matkojen ja matkanjärjestäjätoiminnan asiantuntija-, esimies- ja yritysjohdon tehtävissä OK-Matkoilla, Suomen Matkatoimistossa, Aurinkomatkoissa, Primera Holidays Oy:n Matkavekassa ja Finland Toursilla. Ari on ollut pitkään mukana SMAL:n eri työryhmissä, viimeisimpien vuosien ajan erityisesti SMAL:n lakityöryhmässä osallistuen valmismatkalainsäädännön ja ehtojen valmisteluun sekä toiminut vuodesta 2012 alkaen kuluttajariitalautakunnan jäsenenä. Asiakkuuden vahvistaminen ja laadun kehitys ovat Arille erityisen läheisiä aiheita.

 


Lauri Laakso, Matkapojat Oy:n myyntipäällikkö. Laurin ura on läpileikkaus matkatoimistoalan myynnin, markkinoinnin, matkatuotannon ja hallinnon tehtäviä ruohonjuuritasolta aina asiakokonaisuuksien johtotehtäviin.  Hän on ollut SMALin matkatoimistoryhmän johtokunnan jäsen vuodesta 2015 alkaen sekä toiminut liiton laki- ja liikennetyöryhmissä niiden perustamisesta lähtien syksyllä 2015. Lauri on SMALin lakityöryhmän kautta seurannut hyvin läheltä matkapakettilainsäädännön valmistelua ja ollut mukana alan edustajana neuvottelemassa uusia matkapakettiehtoja Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa.


Jarkko Härmälä  on SOK:n hotelliliiketoimintaan keskittyvän Sokotel Oy:n toimitusjohtaja. Hänellä on yli 18 vuoden kansainvälinen kokemus matkailualalta eri hotelliketjuissa sekä lentoyhtiössä. Sokotel Oy harjoittaa liiketoimintaa Suomessa Sokos Hotels ja Radisson Blu brändeillä, sekä yhteensä viiden Sokos Hotelsin voimin Pietarissa ja Tallinnassa. Palvelukulttuurin kehittäminen on lähellä Jarkon sydäntä ja se onkin kasvua ja laajentumista suunnittelevan yhtiön keskeinen fokusalue.



Antti Antikainen, Safartica Oy:n myyntijohtaja sekä Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n hallituksen jäsen. Takana reipas 20 vuoden kokemus Rovaniemen / Lapin matkailusta. Vuosien aikana olen päässyt tarkastelemaan alaa niin oppaan, operoinnin, markkinoinnin, järjestelmien ja myynnin näkökulmasta.

 

Linda Nystedt-93.jpg
Linda Nystedt
, tarkastaja, Kilpailu- ja kuluttajavirasto.  Linda on toiminut asiantuntijana Kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkaliikevalvonnassa vuodesta 2012 ja oli mukana työ- ja elinkeinoministeriön asettamassa työryhmässä valmistelemassa matkapakettidirektiivin kansallista täytäntöönpanoa.

 

Heli_Maki_Franti.jpg
Heli Mäki-Fränti on toiminut Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) toimitusjohtajana vuodesta 2007 lähtien. Sitä ennen hän toimi usean vuoden ajan SMALin EU-koordinaattorina. Mäki-Fränti on seurannut EU:n pakettimatkadirektiivin valmistelua kansallisella tasolla oikeusministeriön kautta ja EU-tasolla EU-maiden matkatoimistoliiton ECTAAn hallituksessa. Hän oli mukana direktiivin pohjalta tehdyssä kansallisen matkapakettilainsäädännön valmistelussa oikeusministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön työryhmissä ja hän on mukana myös neuvottelemassa uusia yleisiä matkapakettiehtoja Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa.